Vaderdag uitjes

Aanstaande zondag is het Vaderdag! En de leukste manier om Vaderdag te vieren is om samen eropuit te gaan. Geef je vader een dag om nooit te vergeten en beleef een fantastische dag uit in het Rijk van Nijmegen! 

lekker actief! - op avontuur in de natuur

© Jurjen Drenth

Lekker borrelen

Wist je dat Nijmegen de grootste terrasdichtheid van Nederland heeft? Genoeg plek om in de zon een drankje te drinken. Ook als de avond valt, biedt de stad veel knusse cafés om urenlang te borrelen. Het aanbod van café's in Nijmegen vind je op intonijmegen.com. En laat je daar vooral verder inspireren voor leuke uitstapjes in de oudste stad! 

Lees verder

Leuk en leerzaam

Op expeditie in Fort Pannerden
Fort Pannerden zit vol verhalen! Neem papa of opa mee op stap en ga op expeditie! Op een rommelzolder in Doornenburg is een uniform uit de Eerste Wereldoorlog gevonden. In een van de zakken zat een bijna vergane kaart, maar ook een zakboekje van soldaat Willem Derksen. Willem was in Fort Pannerden gelegerd en heeft tijdens zijn verblijf iets verstopt. Een geheim? Een schat? Voor het geval hem iets zou overkomen heeft Willem in zijn zakboekje aanwijzingen verborgen. Welke speurneus trotseert de elementen en ontdekt het geheim van Willem?

Op ontdekkingsreis door het verleden
Breng een bezoek aan De Bastei, een museum dat het verhaal vertelt over de rivier de Waal en dat je meeneemt op ontdekkingsreis door het verleden, het heden en de toekomst. Hier beleef je hoe de rivier de stad en de natuur met elkaar verbindt. Voor wat extra interactie kunnen kinderen meebouwen aan de toekomst van het rivierenlandschap en de rivier vorm geven in De Bastei Academie. 

Ontdek Afrika
Je hoeft niet naar de andere kant van de wereld af te reizen om kinderen kennis te laten maken met andere culturen! In Berg en Dal zit het Afrika Museum, waar je het echte Afrikaanse gevoel kunt ervaren. Tijdens de familierondleiding ga je langs verschillende woonerven in het Museumpark en ontdek je meer over de architectuur van de diverse dorpen en de verhalen over universele thema’s zoals geloven en wonen. Of ga zelf aan de slag met blockprinten!

© Jurjen Drenth

Heerlijk eten

Verwen je vader met een heerlijk etentje! Ga bijvoorbeeld naar STOOM in het Honigcomplex. Zodra je bij STOOM je biertje aan de bar hebt besteld kan het eten niet achterwege blijven. Ga voor de combi met onze famous plank met charcuterie, diverse soorten kaas, noten en tafelzuren of kies als diner voor de lekkerste hamburger en het sappigste kippetje van de BBQ! Klik hier voor een overzicht van restaurants in het Rijk van Nijmegen.

Lees verder

Dit vind je misschien ook leuk: