De leukste tips voor de zomervakantie 2022 in het Rijk van Nijmegen

Wat te doen in de zomervakantie in het Rijk van Nijmegen? Wist je dat Nijmegen en omgeving barst van de leuke festivals, musea, zwemstranden, attractieparken, fiets- en wandelroutes? Wij hebben de leukste dingen om te doen in de vakantie voor je op een rijtje gezet.

Wanneer is het zomervakantie?

Regio Midden: 9 juli t/m 21 augustus 2022
Regio Noord: 16 juli t/m 28 augustus 2022
Regio Zuid: 23 juli t/m 4 september 2022

Zomervakantie activiteiten in het Rijk van Nijmegen

Op zoek naar Romeinse resten in Nijmegen

‘Noviomagus’ heette Nijmegen zo’n 2.000 jaar geleden, wat ‘nieuwe markt’ betekent. Hiermee is Nijmegen de oudste stad van Nederland.

In Romeinse tijden was het een komen en gaan en telde de stad minstens twee tempels, een badhuis en een amfitheater met plek voor rond de 10.000 toeschouwers. Opeen aantal plekken in de stad ervaar je de Romeinse geschiedenis nu nog altijd! 

Bij Museum Het Valkhof worden kinderen op een interactieve manier betrokken bij de kunst van de Romeinen en kunnen ze met het Tekenkunst boekje in hand door het museum speuren om hun favoriete kunstwerken na te tekenen.

Lees verder
Ontdek Romeins Noviomagus

Tussen de beesten in

Houden jouw kinderen ook zo van dieren en natuur? Kom dan naar Landerij de Park dat gelegen is in Park Lingezegen. Je gaat hier gezellig met het hele gezin op ontdekkingstocht. Zoek je weg door het labyrint naar het waterrad, verken het struinpad en bij de vlindertuin en bijenkasten leer je meer over de natuur. Nog meer beesten vind je bij de kinderboerderij waar kinderen (onder begeleiding) de dieren mogen knuffelen en aaien. 

Bij restaurant DROOM! kun je zowel binnen als op het gezellige terras terecht voor een lekker kopje koffie of lunch waarbij met de lekkerste streekproducten wordt gewerkt.

Lees verder

Fietsen op het spoor

Op zoek naar iets ongewoons? Probeer dan eens de fietstrein die loopt op de stilgelegde treinlijn tussen Groesbeek, Kranenburg en Kleef. Zittend in dit unieke fietsvoertuig op rails bedien je onderweg zelf de slagbomen en stoplichten. Een klusje waar de kinderen natuurlijk perfect bij kunnen helpen. Het is dus een ritje waarbij je wel moet trappen maar niet hoeft te sturen. Zo kun je onderweg dus prima om je heen kijken, een boterhammetje eten en gezellig kletsen.

Hier kun je zwemmen in het Rijk van Nijmegen

Recreatiegebieden en buitenzwembaden

In het Rijk van Nijmegen zijn er genoeg locaties waar je kunt zwemmen of op het strand kunt liggen. Het is dus helemaal niet nodig om op een warme dag in de file richting de kust te gaan staan. Er zijn verschillende recreatieplassen met mooie stranden om lekker zandkastelen te bouwen en tal van leuke speeltoestellen. Vaak is er ook wel iets van horeca bij het recreatiegebied aanwezig waar je een verkoelend ijsje kunt kopen. Ben je wat minder van de natuurlijke zwemplassen? Ga dan naar een van de buitenzwembaden die de regio rijk is. We zetten alle locaties waar je kunt zwemmen even voor je op een rij.

 

Lees verder
Voor nog meer zwemlocaties

Kanovaren of suppen

Op zoek naar een actief uitje op het water? Stap dan eens in een kano of kayak van Lingevaart en maak een mooie vaartocht over de langste rivier van Nederland, de Linge. Wil je het iets spannender maken? Ga dan suppen en probeer al peddelend je evenwicht te bewaren. 

Leuke wandelroutes - voor kinderen

Meer inspiratie? - Kijk wat het Rijk van Nijmegen nog meer te bieden heeft!