Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Meis


Waar:
Merleyn

Wanneer:
t/m 23 maart

Meis maakt geen popmuziek, maar toch hoor je hooks, toch is haar muziek herkenbaar, maar weet je niet precies met wie ze te vergelijken valt.

Meis heeft geleefd, en daar deelt zij met haar aankomende debuutalbum het eerste echte deel van. Na het uitbrengen va…

Meis maakt geen popmuziek, maar toch hoor je hooks, toch is haar muziek herkenbaar, maar weet je niet precies met wie ze te vergelijken valt.

Meis heeft geleefd, en daar deelt zij met haar aankomende debuutalbum het eerste echte deel van. Na het uitbrengen van haar EP ‘Een’ werd het soloproject van Aysha de Groot omschreven als ‘betoverend, met kleine liedjes over grote onderwerpen.’ In het nieuwe hyper-persoonlijke album zoekt ze daarin nog verder de grenzen op. ‘Hoe oncomfortabel en toch troostend kan ik deze plaat maken?’ aldus De Groot. Het kenmerkende, warme, intieme, maar toch schurende geluid waar Meis zichzelf mee op de kaart heeft gezet, is nu nóg directer, komt nóg dichterbij en klinkt nóg rauwer. In het conceptuele album, getiteld ‘Zwart/Wit’, doet De Groot een boekje open over een periode van ziekte, trauma, herstel, kracht en de zoektocht naar zelfliefde.

Geïnspireerd door de directheid van Phoebe Bridgers, de intieme vocalen van Dodie, het rauwe geluid van Big Thief en de donkere en minimalistische producties van James Blake, heeft Meis de ideale manier gevonden om haar verhaal te vertellen, volledig in haar eigen stijl. Geflankeerd door twee danseressen, die symbool staan voor haar fysieke en haar mentale gezondheid, vertelt Meis over de meest ingrijpende periode uit haar leven.

Haar debuutalbum wordt in het voorjaar van 2024 gepresenteerd met een tour door de popzalen van Nederland en België, met als kers op de taart een eigen festival ‘MeisFest’ te Melkweg Amsterdam. Hier zal ze een interdisciplinaire show geven waar ze, samen met haar band en dansers, haar multitalenten als zangeres, songwriter en (paal)danser zal vertonen. Het zal een avondvullend programma zijn, met meerdere muzikale acts en artistieke performances, volledig gecureerd door De Groot en volledig in dienst van het verhaal dat ze met haar album wil vertellen.

Prijzen

  • € 14,50

Hier ga je heen