Cultuur en Historie

In het Rijk van Nijmegen is de Romeinse tijd nooit ver weg. In en rond Museum Het Valkhof vind je een schat aan archeologische vondsten uit deze én andere tijden. Ooit legerde op deze plek het 10e legioen, dat waarschijnlijk ook het Romeinse aquaduct heeft aangelegd, waarvan je de geulen nog ziet in Berg en Dal. Even écht voelen hoe het leven was in de tijd van de Romeinen? Wandel in Museumpark Orientalis door de Romeinse Straat, compleet met herberg en school. Vlakbij vind je ook nog het Afrika Museum en het Nationale Bevrijdingsmuseum 1944 – 1945, een ode aan vrijheid, democratie en mensenrechten.

Macht en pracht in het Rijk van Nijmegen

Wie zich in de geschiedenis van Gelderland verdiept, ontmoet een rijke schare machthebbers. De adel, met de hertog van Gelre voorop, liet hier al vanaf de vroege Middeleeuwen versterkte burchten bouwen. Ontdek de macht en pracht in het Rijk van Nijmegen! 

Lees meer

Kastelen, forten en musea - in het Rijk van Nijmegen

Musea

Kasteel & Fort

Bezienswaardigheden

Wijngaard

Stadswandeling

Galerie

Kerk

Molen

Streekproducten

Beleef de oudheid

Beleef de oudheid in de Romeinse Stadsstraat met huizen uit de Egyptische, Griekse en Romeinse cultuur. Naar ontwerp van Jan Stuyt en Piet Gerrits werden in de jaren 1911-1940 talrijke, op de architectuur van Syrië en Jordanië gebaseerde, gebouwen en interieurs gebouwd. Wandel door het 30 ha grote park en maak kennis met de geschiedenis van de drie monotheïstische godsdiensten.

Meer informatie

Erfgoedfestival Over Grenzen van Gelderland

Van 23 mei t/m 22 juli vindt in de gehele provincie het erfgoedfestival Over Grenzen van Gelderland plaats. Ruim 100 deelnemers organiseren meer dan 250 activiteiten. Liefhebbers van cultuur, erfgoed en geschiedenis kunnen twee maanden volop genieten van exposities, theatervoorstellingen, fiets- en wandelroutes, lezingen en excursies. Ontdek bijvoorbeeld de Gelderse grens en het Overkwartier per fiets in een route van 900 kilometer langs 9 grensregio’s.

Meer info