Cultuur en Historie

In het Rijk van Nijmegen is de Romeinse tijd nooit ver weg. In en rond Museum Het Valkhof vind je een schat aan archeologische vondsten uit deze én andere tijden. In Museumpark Orientalis ontdek je de kleurrijke wereld van verschillende geloven zoals in het Arabische dorp terwijl je bij het Afrika Museum je verdiept in de de Afrikaanse kunst en cultuur. Het boeiende Verhaal van Oorlog en Vrijheid zonder Grenzen in zowel Nederland als Duitsland, Europa en daarbuiten beleef je bij het vernieuwde Vrijheidsmuseum.

Oudste stad van Nederland

Nijmegen is onlosmakelijk verbonden met de Romeinen. Zo'n kleine tweeduizend jaar geleden streken ze neer op deze voor hun strategisch interessante plek. Van een 'gewone' heuvel aan een rivier maakten zij een bruisende nederzetting: Ulpia Noviomagus Batavorum. Ook Keizer Karel de Grote en de Tweede Wereldoorlog hebben een stempel gedrukt op de stad.

Lees meer

Stap op de fiets - en ontdek de historie in het Rijk van Nijmegen

Nationaal Bevrijdingsmuseum opent haar deuren onder nieuwe naam

In september opent het Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945 haar deuren als het ''Vrijheidsmuseum''. Deze naam sluit beter aan bij het nieuwe internationale thema van het museum: Het Verhaal van Oorlog en Vrijheid zonder Grenzen.

Lees meer

Musea, kastelen en bezienswaardigheden - in het Rijk van Nijmegen

Musea

Kasteel & Fort

Bezienswaardigheden