Cultuur en Historie

In het Rijk van Nijmegen is de Romeinse tijd nooit ver weg. In en rond Museum Het Valkhof vind je een schat aan archeologische vondsten uit deze én andere tijden. In Museumpark Orientalis ontdek je de kleurrijke wereld van verschillende geloven zoals in het Arabische dorp terwijl je bij het Afrika Museum je verdiept in de de Afrikaanse kunst en cultuur. Het boeiende Verhaal van Oorlog en Vrijheid zonder Grenzen in zowel Nederland als Duitsland, Europa en daarbuiten beleef je bij het vernieuwde Vrijheidsmuseum.

Romeinse resten in Noviomagus

Nijmegen is de oudste stad van Nederland en gesticht door de Romeinen. Met alle veranderingen door de jaren heen is hier helaas niet heel veel meer van te zien.
Maar op de volgende plekken ervaar je die Romeinse geschiedenis nog steeds in het Rijk van Nijmegen.

Lees verder
Lees hier meer over de Romeinen!

Musea, kastelen en bezienswaardigheden - in het Rijk van Nijmegen

Musea

Kasteel & Fort

Bezienswaardigheden

© Photography Jurjen Drenth

Oudste stad van Nederland

Nijmegen is onlosmakelijk verbonden met de Romeinen. Zo'n kleine tweeduizend jaar geleden streken ze neer op deze voor hun strategisch interessante plek. Van een 'gewone' heuvel aan een rivier maakten zij een bruisende nederzetting: Ulpia Noviomagus Batavorum. Ook Keizer Karel de Grote en de Tweede Wereldoorlog hebben een stempel gedrukt op de stad.

Lees verder
Ontdek meer op IntoNijmegen.com!

Stap op de fiets - en ontdek de historie in het Rijk van Nijmegen