Ontdek het bruisende Rijk van Nijmegen

In het Rijk van Nijmegen bruist het! En dan hebben we het niet alleen over hét wijndorp van Nederland: Groesbeek, waar je je echt even in Zuid-Frankrijk waant. Ook in de restaurants en de gezellige winkelstraten is het genieten van de bourgondische gezelligheid waar de Nijmegenaren zo trots op zijn.

Struinen door de oudste winkelstraat van Nederland of langs de oevers van de Waal. Wandelen langs de Romeinse geschiedenis of heerlijk ontspannen in de sauna. Actief op de fiets of juist lekker lang borrelen in een knus café. Wat kies jij om er echt even helemaal uit te zijn?

Haal het meeste uit je weekend in Nijmegen

Fietsen en wandelen

Trek de wandelschoenen aan of spring op de fiets en haal een frisse neus in de prachtige omgeving van het Rijk van Nijmegen. Hier gaan groen en stad namelijk prima samen en wandel je letterlijk van de stad de natuur in. Fietsend over glooiende heuvels, langs wijngaarden en met uitzicht op rivieren zie je zoveel moois langskomen. Daar hoef je echt niet voor naar het buitenland!

Het landschap van Berg en Dal is rijk aan prachtige vergezichten, onverwachte doorkijkjes en romantische beekjes. Dit samen met de spannende geschiedenisverhalen die zich in de bossen hebben afgespeeld maken van wandelen hier een belevenis. Wandel mee in deze wandelgemeente van 2020 met bijvoorbeeld de Berg en Dalse kroegjesroute! Lees meer over Berg en Dal...

Liever zelf je eigen wandel- of fietsroute plannen online? Dat kan! Met behulp van het knooppunten- en keuzepuntennetwerken bepaal je eenvoudig zelf je route en afstand. Bekijk de wandelrouteplanner of fietsrouteplanner en ga aan de slag.

Op zoek naar nog meer inspiratie voor jouw bezoek aan het Rijk van Nijmegen? In ons online magazine delen we de leukste tips met je! Lees meer over wandelen, fietsen, ontspannen en de leukste horeca adresjes. Start met lezen en bladeren...

Blijf je slapen?