Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

'Wandelen met Verhalen', Geschiedenis in de mooie Maasvallei.


Waar:
Plasmolen

Wanneer:
t/m 26 mei

Zo kun je ons bereiken

Oude VVV Plasmolen
Witteweg 10
6586 AE Plasmolen
Plan je route

vanaf jouw locatie

Op zondag 26 mei gaan we weer 'Wandelen met Verhalen' in de omgeving van Plasmolen en Middelaar. Iedere laatste zondag van de maand, van april…

Op zondag 26 mei gaan we weer 'Wandelen met Verhalen' in de omgeving van Plasmolen en Middelaar. Iedere laatste zondag van de maand, van april tot november, wandel je, van 11.00u tot ongeveer 13.30u, met een gids door deze mooie streek. De wandeling van zondag 26 mei gaat door ons prachtige Maasdal. Via Middelaar, met verhalen over haar (Romeinse?) ontstaangeschiedenis, bedevaarten en de tragedies van de Tweede Wereldoorlog, lopen we via Tolkasteel Huyse Middelaer, met een roemrucht verleden, naar de Maas; in de Middeleeuwen brenger van een vruchtbaar laagje aarde voor een voorspoedige oogst, nu brenger van toeristische voorspoed. Naast deze 'vriendin' de Maas was er natuurlijk ook altijd de 'dreigende' Maas. Zelfs nu nog, nu de rivier tussen stevige dijken lijkt te stromen. Aan de overkant zien we Cuijk liggen, nog zo'n parel met eindeloze verhalen. En de hele wandeling lang Hebben we prachtige, on-Nederlandse uitzichten op de Jansberg en de Mookerheide. We genieten van dit indrukwekkende landschap. Kortom opnieuw een mooie maar ook leerzame wandeling met allerlei verhalen over de veelzijdige cultuurhistorie van onze directe omgeving.
Wil je meer weten over de boeiende geschiedenis van deze streek en tegelijkertijd genieten van fantastische vergezichten, wandel dan mee. De wandeling van ongeveer 7,5 kilometer start bij het oude VVV-kantoor aan de Witteweg nummer 10 (naast De Pannekoekenbakker) in Plasmolen en kost 4 euro per persoon. De wandeling gaat over rustige, verharde veldwegen en zandpaden. Aanmelden is wenselijk bij Theo van Brunschot, mobiel 06 20177917 of t_vanbrunschot@hotmail.com.

Prijzen

  • € 4,00

Hier ga je heen