Cultuur en Historie

op pad in culturele hotspot Nijmegen

Welkom in culturele hotspot Nijmegen! Bekijk Afrika door de lens van jonge fotografen bij het Afrika Museum, duik in de Romeinse geschiedenis door eeuwenoude bodemvondsten te bekijken bij Museum het Valkhof of beleef de bevrijding van Nederland in het vernieuwde Vrijheidmuseum.

Denk eraan dat reserveren bij veel locaties verplicht is vanwege de coronamaatregelen. Neem bij je bezoek aan een museum een mondkapje mee en zoek geen drukke plekken op. Horecagelegenheden zijn voorlopig gesloten, maar het is op veel plekken wel mogelijk om eten en drinken af te halen. Veel plezier tijdens je bezoek!

Musea, kastelen en bezienswaardigheden - in het Rijk van Nijmegen

Musea

Kasteel & Fort

Bezienswaardigheden

© Photography Jurjen Drenth

Oudste stad van Nederland

Nijmegen is onlosmakelijk verbonden met de Romeinen. Zo'n kleine tweeduizend jaar geleden streken ze neer op deze voor hun strategisch interessante plek. Van een 'gewone' heuvel aan een rivier maakten zij een bruisende nederzetting: Ulpia Noviomagus Batavorum. Ook Keizer Karel de Grote en de Tweede Wereldoorlog hebben een stempel gedrukt op de stad.

Lees verder
Ontdek meer op IntoNijmegen.com!

De highlights

Romeinse resten in Noviomagus

Nijmegen is de oudste stad van Nederland en gesticht door de Romeinen. Met alle veranderingen door de jaren heen is hier helaas niet heel veel meer van te zien.
Maar op de volgende plekken ervaar je die Romeinse geschiedenis nog steeds in het Rijk van Nijmegen.

Lees verder
Lees hier meer over de Romeinen!