Genieten in het Rijk van Nijmegen

In het Rijk van Nijmegen ervaar je de rijkdom van een levendige historie, omgeven door glooiende natuur. Zo geeft een wandeling langs de wijngaarden en over de heuvels bij Groesbeek je instant ontspanning. Richting het westen proef je hoe vruchtbaar de Betuwe is en droom je weg in het romantische Land van Maas en Waal.

Volg de Romeinen in Nijmegen en struin daarna langs de hippe boetiekjes in de winkelstraten van de oudste stad van Nederland. Vanaf de Waalkade loop je - via wandelbrug de Ooypoort - zo de natuur in en strandjes op. Of steek met één van de drie stadsbruggen de Waal over naar het indrukwekkende Rivierpark.

TO TASTE: Dé wijnstreek van Nederland

TO DO: Check de agenda

Cultuur snuiven

Duik in het groen

Tips voor de kerstvakantie

Ultiem ontspannen

Oudste stad van Nederland

Nijmegen is de oudste stad van Nederland, en dat is te zien met een binnenstad vol bijzondere historische locaties. De rijke geschiedenis vanaf het Romeinse rijk tot aan de Tweede Wereldoorlog heeft zijn sporen achtergelaten in de stad. Loop de stadswandeling waar je die rijke geschiedenis, de groene stadsparken en interessante musea ontdekt.

 

Ontdek meer

FEEL GOOD IN HET RIJK VAN NIJMEGEN

In het Rijk van Nijmegen is genoeg te doen voor jong en oud. Wandelen door de gezellige binnenstad van Nijmegen of fietsen over de glooiende heuvels van Berg en Dal. Heerlijk ontspannen in de sauna of een balletje slaan op de golfbaan. Je inwendige mens verwen je op een van de vele terrassen of bij een hip restaurant.

Lees alle info

de fleurige fruitgaarden van de Betuwe

In de fleurige fruitgaarden van de Betuwe komen kleuren pas echt tot hun recht. In het voorjaar kleurt de bloesem de boomgaarden wit en roze. De vruchten hiervan, verse appels en peren, pluk je in het najaar zelf tijdens de appelplukdagen.

En de vol rode kersen koop je in juni in een stalletje, gewoon langs de weg. Trek je wandelschoenen aan of spring op de fiets. De ruige uiterwaarden en kronkelende dijken langs de rivieren, zijn in alle seizoenen een uitnodiging. Op het water kan je zowel ontspannen als inspannen. Al kanovarend of suppend wordt je één met de langste rivier van Nederland de Linge. 

Ontdek de Betuwe

Legendarisch; LAND VAN MAAS EN WAAL INSPIREERT

Boudewijn de Groot zong in de jaren zestig al over de bossen en het water van het Land van Maas en Waal. Tussen de kronkelende rivieren de Maas en de Waal, vind je romantische landerijen en idyllische dijkhuisjes. De vele veerpontjes verbinden de gespleten stukken groen met elkaar. En de ganzen en steltlopers laten zich graag fotograferen tijdens je oer-Hollandse wandeling in de buitenpolder of uiterwaarde.

Geniet tussendoor van het lekkerste fruit, die je in één van de vele fruitstalletjes langs de weg koopt. Want de vruchtbare bodem van rivierklei biedt basis voor de meest zoete fruitsoorten. Al het water biedt volop mogelijkheden voor zonaanbidders die ontspannen willen zonnen of zwemmen. Maar ook voor sporters die liever vissen, varen of zelfs duiken. Je haalt je hart op in het Land van Maas en Waal. 

Ontdek Land van Maas en Waal

Bestemmingen

Het mooiste in het Rijk van Nijmegen - Op Instagram #Visitnijmegen