Fietsen in het Rijk van Nijmegen

Over glooiende heuvels, langs wijngaarden en met uitzicht op rivieren: al fietsend zie je zoveel moois in het Rijk van Nijmegen langskomen. Daar hoef je echt niet voor naar het buitenland. Kies een route waarin je het eeuwenoude spoor van de Romeinen volgt of juist voor moderne kunstobjecten aan het water, die je verbeelding prikkelen.

En ben je altijd al benieuwd geweest naar de mooiste stukken uit de Vierdaagse-route, de plekken waar de lopers zo lyrisch over zijn? Na het fietsen van deze route praat je de volgende keer mee. Tipje van de sluier: het is inderdaad zo mooi als ze zeggen!

Stremmingen

 • De Waaldijk tussen Wolferen en Sprok Beach wordt versterkt. Hierdoor is het gedeelte tussen knooppunt 38 (Oosterhout) en 17 (Dodewaard) afgesloten. De alternatieve knooppunten die je vanuit de oostkant kunt volgen zijn: 38-41-40-39-75-76-77-58-17. Vanuit de westkant volg je de knooppunten 17-58-77-76-75-39-40-41-38.

Het fietsnetwerk is vernieuwd!

Het fietsnetwerk is vernieuwd! Zo zijn er nieuwe knooppunten bijgekomen, waardoor je door nog meer mooie plaatsen en landschappen fietst. Ook hebben de informatiepanelen op elk knooppunt een nieuw uiterlijk gekregen en zijn eventuele knelpunten opgelost. Hierdoor kun je nog lekkerder en zorgelozer fietsen in het Rijk van Nijmegen!

Lees verder
Bekijk de TOP-routes!
Fietsen Millingerwaard

Fietsroutes plannen - Hoe ga jij op pad?

 • Route plannen met knooppunten

  Zelf online je eigen fietsroute plannen in het Rijk van Nijmegen? Dat kan met onze nieuwe routeplanner voor fietsen! Of je nu met de gewone fiets of met de racefiets gaat, met behulp van het knooppuntennetwerk bepaal je eenvoudig zelf je route en afstand. Bekijk de kaart, bepaal je startpunt en maak zelf de mooiste fietsroutes van a naar b in het Rijk van Nijmegen!

  Bekijk Routeplanner
  Route plannen met knooppunten Fietsen zevenheuvelenweg Nijmegen Groesbeek Berg en Dal
 • kant-en-klare fietsroutes

  Wij ontwikkelen veel verschillende thematische fietsroutes verspreid over het Rijk van Nijmegen. Alle routes volgen het knooppuntennetwerk. Bekijk hier het complete aanbod aan fietsroutes, kant-en-klaar om te gaan fietsen.

  Bekijk fietsroutes
  kant-en-klare fietsroutes

Wijnroute Groesbeek

Wijnliefhebbers hoeven sinds een jaar of tien niet meer naar Frankrijk of de Eifel als ze langs druivenranken willen wandelen of fietsen. Door de heuvels en bijzondere grondsoort is de omgeving van Groesbeek uitermate geschikt voor wijnbouw. Groesbeek heeft zich inmiddels ontwikkeld tot een kleinschalig wijngebied en mag zich met trots hét wijndorp van Nederland noemen. In totaal zes enthousiaste wijnboeren zijn het avontuur aangegaan en hebben een mooi areaal aan wijnstokken neergezet. Een succesvol initiatief, want regelmatig valt de Groesbeekse wijn in de prijzen tijdens wijnkeuringen. 

Lees verder
Bekijk de route

op de e-bike door het Rijk van Nijmegen

Mountainbiken in het Rijk van Nijmegen

Vinden jullie het ook zo lekker om actief bezig te zijn? In het Rijk van Nijmegen kan de sportieveling zich helemaal uitleven. Stap op de mountainbike en ontdek samen met de rest van het gezin de natuur eens op een hele andere manier. Nog geen mountainbike ervaring? Géén probleem! De twee mountainbike lussen in het Rijk van Nijmegen zijn zowel voor de beginnende als ervaren mountainbiker erg leuk om te fietsen! 

Lees verder
Verder lezen