Fietsen

Fiets in één dag eeuwen terug - Afwisselend Rijk van Nijmegen

Over glooiende heuvels, langs wijngaarden en met uitzicht op rivieren: al fietsend zie je zoveel moois in het Rijk van Nijmegen langskomen. Daar hoef je echt niet voor naar het buitenland. Kies een route waarin je het eeuwenoude spoor van de Romeinen volgt of juist voor moderne kunstobjecten aan het water, die je verbeelding prikkelen.

En ben je altijd al benieuwd geweest naar de mooiste stukken uit de Vierdaagse-route, de plekken waar de lopers zo lyrisch over zijn? Na het fietsen van deze route praat je de volgende keer mee. Tipje van de sluier: het is inderdaad zo mooi als ze zeggen!

Fietsroutes plannen - Hoe ga jij op pad?

Fietsen zevenheuvelenweg Nijmegen Groesbeek Berg en Dal

Fietsen zevenheuvelenweg Nijmegen Groesbeek Berg en Dal

© Jurjen Drenth

Route plannen met knooppunten

Zelf online je eigen fietsroute plannen in het Rijk van Nijmegen? Dat kan met onze nieuwe routeplanner voor fietsen! Of je nu met de gewone fiets of met de racefiets gaat, met behulp van het knooppuntennetwerk bepaal je eenvoudig zelf je route en afstand. Bekijk de kaart, bepaal je startpunt en maak zelf de mooiste fietsroutes van a naar b in het Rijk van Nijmegen!

Bekijk Routeplanner

kant-en-klare fietsroutes

Wij ontwikkelden veel verschillende thematische fietsroutes verspreid over het Rijk van Nijmegen. Alle routes volgen het knooppuntennetwerk. Bekijk hier het complete aanbod aan fietsroutes, kant-en-klaar om te gaan fietsen.

Bekijk fietsroutes
© Hetty van Oijen

Fietsrouteboekje 2020

Stap jij graag met een fietsrouteboekje op de fiets of wil je inspiratie opdoen voor routes? Download dan ons gratis fietsrouteboekje. Hierin staan 16 thematische routes verspreid over het Rijk van Nijmegen. Voor ieder is er wat wils!

Bekijk fietsrouteboekje
© Ministerie van Beeld Gorinchem
© Jurjen Drenth
© Jurjen Drenth
© Jurjen Drenth

Wijnroute Groesbeek

Wijnliefhebbers hoeven sinds een jaar of tien niet meer naar Frankrijk of de Eifel als ze langs druivenranken willen wandelen of fietsen. Door de heuvels en bijzondere grondsoort is de omgeving van Groesbeek uitermate geschikt voor wijnbouw. Groesbeek heeft zich inmiddels ontwikkeld tot een kleinschalig wijngebied en mag zich met trots hét wijndorp van Nederland noemen. In totaal zes enthousiaste wijnboeren zijn het avontuur aangegaan en hebben een mooi areaal aan wijnstokken neergezet. Een succesvol initiatief, want regelmatig valt de Groesbeekse wijn in de prijzen tijdens wijnkeuringen. 

Lees verder
Bekijk de route

op de e-bike door het Rijk van Nijmegen

© Ministerie van Beeld

Ga Gesmeerd op pad!

Of je fiets nou nog met een dikke laag stof erop in de schuur staat of wanneer je graag goed voorbereid op pad gaat. Met deze 9 tips ben je (bijna helemaal) verzekerd van een vlekkeloze fietstocht. Ga gesmeerd op pad!

Lees verder
Ontdek de 9 fietstips
© Jurjen Drenth

Mountainbiken met het gezin in het Rijk van Nijmegen

Vinden jullie het ook zo lekker om actief bezig te zijn? In het Rijk van Nijmegen kan de sportieveling zich helemaal uitleven. Stap op de mountainbike en ontdek samen met de rest van het gezin de natuur eens op een hele andere manier. Nog geen mountainbike ervaring? Géén probleem! De twee mountainbike lussen in het Rijk van Nijmegen zijn zowel voor de beginnende als ervaren mountainbiker erg leuk om te fietsen! 

Lees verder
Verder lezen