Naar buiten met kinderen!

Wat is er leuker dan met het gezin eropuit te gaan in het Rijk van Nijmegen?! Nu de echte winterkou wel voorbij is, is er genoeg reden om weer naar buiten te gaan met de kinderen. Ga voor een lekkere wandeling door de natuur, bezoek een stadspark of kies middagje tussen de kabouters! 

1. Prachtige natuurgebieden in het Rijk van Nijmegen

Ook zo dol op het spelen in de natuur? Het Rijk van Nijmegen kent een tal van prachtige natuurgebieden zoals de Ooijpolder, de Hatertse en Overasseltse vennen en de Mookerheide. Deze natuurgebieden zijn perfect voor een wandeling, een fietstocht of om lekker te spelen! Neem een picknickmand mee om lekker in de natuur te genieten van wat lekkers.

Lees verder
Lees meer over natuur!

3. Op bezoek bij de kabouters!

Lekker een dagje tussen de grootste kleine vrienden die je maar kunt vinden, de kabouters! Tijdens deze ontdekkingstocht ga je samen met de kinderen op zoek naar kabouters die in het bos wonen. Zij hebben zich verstopt in paddenstoelen, maar ook in de aller dikste en oudste boom van Nederland, ‘de Kabouterboom’. In het vernieuwde kabouterboekje staan leuke opdrachten voor de kinderen, met kleurplaat, een memory spel, invuloefeningen en zelfs kabouterliedjes voor onderweg.

Lees verder
Bekijk de route

Op zoek naar meer inspiratie? - check onze artikelen