Cultuur en Groen

In het Rijk van Nijmegen

Wees welkom in het Rijk van Nijmegen! Er is hier zoveel te beleven. Of je nu graag in het groen duikt of juist in de geschiedenis... En waarom ook niet gewoon allebei? Prima te combineren! De vele gastvrije accommodaties in de bruisende stad of in de rustige natuur maken het je namelijk erg gemakkelijk een weekendje (of week!) te verblijven. Scroll snel verder en ontdek wat het Rijk van Nijmegen jou allemaal te bieden heeft!

Duik terug in de tijd

Wandel over - Berg en Dal

Acht 'bergen' afgewisseld met dalen, is het landschap waar de gemeente Berg en Dal haar naam aan ontleend. De hoogteverschillen hier zorgen voor prachtige vergezichten. Wandel door kleurrijke bossen en uitwaarden en langs wijngaarden. Het mooie is dat een lekkere lunchplek of gezellige dorpskern nooit ver weg is. De natuur in deze gemeente doet soms on-Nederlands aan. Puur genieten dus in ons binnenste buitenland!

De leukste wandelroutes hebben we voor je op een rijtje gezet:
1. Berg en Dalse Kroegjesroute
2. Ommetje Heerlijkheid Beek
3. Wijn Wandeling Groesbeek

Bekijk alle wandelroutes in Berg en Dal.
Tip: De Berg en Dalse Kroegjesroute is ook als fietsroute af te leggen! 

Top musea

De musea in het Rijk van Nijmegen zijn zo divers dat er voor iedereen wel wat bij zit! Het combineren van twee of meer musea op een dag is daarom zeker geen straf! Zo heb je het MUZIEUM in hartje Nijmegen, een ervaringsmuseum over zien en niet zien. De Bastei, een museum voor natuur en cultuurhistorie, vertelt het verhaal van het leven in, om en aan de rivier. Het Vrijheidsmuseum in het heuvelachtige landschap van Groesbeek geeft een goed beeld van de gebeurtenissen tijdens de Tweede Wereldoorlog. 

Fietsen langs - cultuurhistorie

Blijf slapen!