Cultuur en Groen

In het Rijk van Nijmegen

Groene blaadjes aan de bomen en de zon laat zich vaker zien. Het is weer lente! De energie stroomt door je lijf en daar wil je natuurlijk wat mee doen. Nu heeft het Rijk van Nijmegen zoveel leuks en moois te bieden dat we je van harte welkom heten. Of je nu graag in het groen duikt of juist in de geschiedenis. En waarom ook niet gewoon allebei? Prima te combineren! De vele gastvrije accommodaties in de bruisende stad of in de rustige natuur maken het je namelijk erg gemakkelijk een weekendje (of week!) te verblijven. Scroll snel verder en bekijk alle must-sees dit voorjaar in het Rijk van Nijmegen!

Bezoek deze tentoonstellingen

Wandel over - Berg en Dal

Acht 'bergen' afgewisseld met dalen, is het landschap waar de gemeente Berg en Dal haar naam aan ontleend. De hoogteverschillen hier zorgen voor prachtige vergezichten. Wandel door bossen en uitwaarden en langs wijngaarden. Het mooie is dat een lekkere lunchplek of gezellige dorpskern nooit ver weg is. De natuur in deze gemeente doet soms on-Nederlands aan. Puur genieten dus in ons binnenste buitenland!

De leukste wandelroutes hebben we voor je op een rijtje gezet:
1. Berg en Dalse Kroegjesroute
2. N70 Natuurwandelroute
3. Wijn Wandeling Groesbeek

Bekijk alle wandelroutes in Berg en Dal.

Fietsen langs - cultuurhistorie

Pannenkoeken paradijs

De meeste mensen denken bij pannenkoeken aan de klassieke varianten met stroop, spek of appel. Maar tegenwoordig kan je het zo gek niet bedenken of je vindt het wel terug op een pannenkoek. Zo zijn er pannenkoeken met pulled chicken of met hummus en avocado. Ook als veganist of met een glutenallergie is er voor jou een overheerlijke pannenkoek te krijgen bij een van de vele pannenkoekenbakkers in het Rijk van Nijmegen. Gelegen in de stad of juist in de natuur is er altijd wel eentje bij jou in de buurt. Schuif aan en smullen maar!

Blijf slapen!