Barman met dienblad bier bij restaurant De Pelgrim in Nijmegen

De lekkerste specialiteiten uit Nijmegen

Iedere stad heeft zo zijn eigen specialiteiten op culinair gebied. En zo natuurlijk ook Nijmegen. Vraag een Nijmegenaar naar de specialiteiten uit zijn stad en dan ontbreken de volgende lekkernijen zeker niet in dat rijtje.

Bijzondere snacks

Iedereen is bekend met snacks zoals een frikandel speciaal, een kroket met mayonaise of een bamibal. Maar in Nijmegen kun je bij de cafetaria aan het beruchte Keizer Karelplein terecht voor wat meer bijzondere combinaties op snackgebied. Zo is er door vier studenten na een avondje stappen de 'discodel' bedacht omdat ze de gewone snacks beu waren. En wat is dan precies een discodel horen we je denken? Eigenlijk heel simpel een frikandel met veel mayonaise met daar overheen discodip. Bij deze zelfde cafetaria kun je ook terecht voor het 'broodje spee', een broodje met een kaassouflé, saté- en chilisaus en uitjes. Heb je bij je bezoek aan Nijmegen dus zin in wat bijzonders stap dan binnen bij cafetaria Keizer Karelplein voor een van deze Nijmeegse snackspecialiteiten.

Lees verder
Discodel van FakirNL Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0 International

Nijmegenaartjes

Zoals Den Bosch de Bossche bollen heeft, heeft Nijmegen de Nijmegenaartjes. Dit smaakvolle gebakje bestaat uit hazelnootschuim met moccacrème waarover een flinke laag poedersuiker gaat. Zeker een aanrader voor bij een kopje koffie of thee. Het recept voor dit Nijmegenaartje is geheim dus er zit niks anders op dan deze Nijmeegse lekkernij bij de bakker te halen. Smullen maar!

Op zoek naar meer inspiratie? - Hierbij wat leuke artikelen op een rij