4x toegankelijk en zorgeloos het Rijk van Nijmegen verkennen

Het Rijk van Nijmegen is veelzijdig, verrassend én gastvrij voor iedereen doordat er extra aandacht is voor toegankelijkheid en aanvullende zorgwensen. Verken de diverse landschappen, geniet van lekkere streekproducten, ontdek bruisend Nijmegen of duik in de boeiende geschiedenis. Onze gastvrije ondernemers staan voor je klaar en zorgen dat het je aan niets ontbreekt. Wij zetten een aantal toegankelijke tips voor je op een rij: zo kan jij onbezorgd genieten van je bezoek aan het Rijk van Nijmegen!

1. Nijmegen: Old city, young vibe

De oudste stad van Nederland bruist van de energie! De Walk of the Town is een belevingsroute die je langs historische en iconische bouwwerken en culturele hotspots leidt. Ontdek de musea, bijzondere winkelstraatjes en horecapleinen. Geniet van het uitzicht en de vrachtschepen die voorbij varen langs de vernieuwde groene Waalkade en shop de leukste cadeautjes voor jezelf of anderen in de oudste winkelstraat van Nijmegen, de Lange Hezelstraat. De online beschrijving bevat een paar kleine ommetjes bij trappen, maar is met een paar genoemde aanpassingen op de website ook geschikt voor mensen die wat slechter ter been zijn of een rolstoel gebruiken.

Lees verder

2. Duik in de geschiedenis


In het Rijk van Nijmegen is de historie op veel plekken prachtig zichtbaar en beleefbaar. In Museum Het Valkhof in Nijmegen duik je in de geschiedenis van de romeinen. Museum Kasteel Wijchen biedt een unieke kans om meer over het veelzijdige en verrassende Wijchen en het rivierenland er omheen te ontdekken. Het middeleeuwse Kasteel is door de eeuwen heen het decor geweest van strijd, verbannen liefde en koninklijk leven. In het Vrijheidsmuseum Groesbeek beleef je als bezoeker het boeiende verhaal van Oorlog en Vrijheid, dat een grote impact heeft gehad op de regio waar een zware strijd is geleverd tijdens de Tweede Wereldoorlog.

 

4. Wijn proeven en beleven in Groesbeek


Groesbeek is met ruim 20 hectaren hét wijndorp van Nederland. Tussen de heuvels en wijngaarden vind je het Nederlands Wijnbouwcentrum, de uitgelezen plek voor een ultieme wijnbeleving. Hier kan je het productieproces van dichtbij beleven, genieten van een proeverij of wandelen langs de glooiende wijngaarden in de omgeving. Of ga bij de wijnboer zelf langs om te proeven, bijvoorbeeld bij wijngaard De Plack. Je waant je even in Toscane, maar het kan gewoon in Nederland, in het Rijk van Nijmegen.

Hoe fijn is het om er eindelijk weer even tussenuit te gaan en – samen met je partner, kinderen, familie of vrienden – zorgeloos het Rijk van Nijmegen te ontdekken? Laat je inspireren en voel je welkom! Kijk voor meer inspiratie op zorgeloosopvakantie.nl. Heb je specifieke wensen met betrekking tot zorg en wil je daar hulp bij? Neem dan contact op met de zorgmakelaar.

Alvast sfeer proeven?

Dit vind je vast ook leuk: