Vier Pasen in het Rijk van Nijmegen

Pasen staat voor de deur. Ga voor een uitgebreide paasbrunch met de familie, bezoek de kinderboerderij, of ga lekker een stuk wandelen met de kinderen.. keuze genoeg. Hier zijn de leukste Paasactiviteiten in het Rijk van Nijmegen voor het hele gezin!

Pasen valt dit jaar op zondag 9 april en maandag 10 april 2023. 

Paasactiviteiten - in het Rijk van Nijmegen

Gezellig paasbrunchen

De restaurants van Nijmegen hebben hun deuren weer wijds geopend voor een heerlijke paasbrunch met de hele familie of gezellig met vrienden.

Hier zijn onze favoriete paasbrunch locaties:

Een tafeltje reserveren wordt aangeraden! 

Lees verder

Bezoek de kinderboerderij

In de kinderboerderij van Landerij De Park in Park Lingezegen zijn er in het voorjaar weer jonge geitjes, konijntjes en zwijntjes. Heel bijzonder aan deze kinderboerderij is dat de meeste dieren ook geaaid mogen worden. Soms mag je zelfs helpen bij het voeren! De dierenverzorgers van de kinderboerderij vertellen je alles over de dieren. Kan jij alle namen onthouden? Klim en klauter erop los in de natuurspeelplaats, of snuffel rond op het struinpad op zoek naar leuke plekjes, verrassende uitkijkjes of onverwachte obstakels. Er is genoeg te doen!

Landerij De Park

Start van het fortenseizoen

Het is weer lente! Het gonst, bloeit en kwettert overal! Fort Pannerden maakt zich op voor aantrekkelijke activiteiten voor jong en oud in voorjaarsferen! En waar kan je de lente beter beleven dan in de Klompenwaard rond en op het monumentale fort? Op Paaszaterdag (8 april) komt de Paashaas op bezoek speciaal voor de kinderen! Eitjes, kleurplaten, poffertjes en suikerspinnen maken het feest compleet! 

 

Lees verder
Bekijk alle activiteiten hier

Lekker wandelen

Paaseitjes verstoppen tussen de bomen en even lekker de benen strekken tijdens een van de korte (en familie-proof) wandelingen in het Rijk van Nijmegen. 

Paashazen show op 9 én 10 april

In de Tuinen van Appeltern kun je Pasen dit jaar uitgebreid vieren met de héle familie. Want er zijn beide dagen paasbrunches en een ‘paashazen show’. Kinderen kunnen samen met twee vrolijke paashazen een paasspeurtocht kunnen doen en paaseieren zoeken. Ook zijn er volop activiteiten voor kinderen, zoals eieren schilderen, paasdecoraties maken, schminken en kunnen ze glittertattoos laten zetten. Meer info? Kijk op: www.appeltern.nl

 

 

Hoe vier jij Pasen?

Zoals je kan lezen: genoeg te doen dit weekend! Laat ons weten hoe jij Pasen hebt gevierd via #visitnijmegen!

Dit vind je misschien ook leuk: