Vier Pasen in het Rijk van Nijmegen

Pasen staat voor de deur. Ga voor een uitgebreide paasbrunch met de familie, bezoek de kinderboerderij, of ga lekker een stuk wandelen met de kinderen... keuze genoeg. Geen zin om de polonaise te moeten lopen in de natuur? Ontloop de drukte en ontdek rustige, maar prachtige plekken en routes in de regio. Wij hebben de leukste paasactiviteiten in het Rijk van Nijmegen op een rij gezet voor het hele gezin!

Pasen valt dit jaar op zondag 31 maart en maandag 1 april 2024.

 

Paasactiviteiten - in het Rijk van Nijmegen

Gezellig paasbrunchen

De restaurants van Nijmegen hebben hun deuren weer wijds geopend voor een heerlijke paasbrunch met de hele familie of gezellig met vrienden.

Hier zijn onze favoriete paasbrunch locaties:

Een tafeltje reserveren wordt aangeraden! 

Lees verder

Bezoek de kinderboerderij

In de kinderboerderij van Landerij De Park in Park Lingezegen zijn er in het voorjaar weer jonge geitjes, konijntjes en zwijntjes. Heel bijzonder aan deze kinderboerderij is dat de meeste dieren ook geaaid mogen worden. Soms mag je zelfs helpen bij het voeren! De dierenverzorgers van de kinderboerderij vertellen je alles over de dieren. Kan jij alle namen onthouden? Klim en klauter erop los in de natuurspeelplaats, of snuffel rond op het struinpad op zoek naar leuke plekjes, verrassende uitkijkjes of onverwachte obstakels. Er is genoeg te doen!

Wat dacht je van deze uitjes - tijdens Pasen?

Start van het fortenseizoen

Het is weer lente! Het gonst, bloeit en kwettert overal! Fort Pannerden maakt zich op voor aantrekkelijke activiteiten voor jong en oud in voorjaarsferen! En waar kan je de lente beter beleven dan in de Klompenwaard rond en op het monumentale fort? Ook op 2e paasdag geopend!

 

Lees verder
Bekijk alle activiteiten hier

Lekker wandelen

Paaseitjes verstoppen tussen de bomen en even lekker de benen strekken tijdens een van de korte (en familie-proof) wandelingen in het Rijk van Nijmegen. 

Meer paasactiviteiten?

Paasactiviteiten bij Bloemenpark Appeltern

Het paasweekend vier je het in Bloemenpark Appeltern! Kinderen kunnen met het vrolijke paashaas-duo eitjes gaan zoeken en zich laten schminken. De paasbrunch is al helemaal volgeboekt, maar je kunt nog wel de PaasPicknick boeken. Op Adventure Island kunnen de kinderen op avontuur met de vele natuurlijke speelmaterialen, in het bamboe-doolhof, de boomhutten en het vliegtuig. Bloemenpark Appeltern is elke dag open vanaf 10:00 uur. Tip: Tickets zijn 2 euro goedkoper, als je ze online besteld op appeltern.nl. 

Middeleeuws paasfeest op kasteel Hernen

Vanaf eerste paasdag gaat de grote poort van kasteel Hernen weer open voor het nieuwe seizoen. Op beide paasdagen kan je op kasteel Hernen terecht voor een leuke middag vol met activiteiten rondom het paasthema. Wat vierde men en hoe vierde men Pasen in de middeleeuwen? Kom naar kasteel Hernen met je (groot)ouders voor een middag vol met activiteiten rondom het paasthema, waarbij je paashazen kunt vinden die in het kasteel verstopt zijn.

Lees verder

Dit vind je misschien ook leuk...