Toffe uitjes in de meivakantie

Hoera, meivakantie! De uitjes mogen weer gepland worden. Ga met de kinderen op avontuur in het Rijk van Nijmegen! Hier vind je spannende attractieparken, leerzame musea, bossen vol kabouters én de beste pannenkoeken van het land. Mocht je nog geen keuze hebben gemaakt, dan hebben wij nog wat leuke tips voor je!

Volop waterplezier

Voor een dagje plezier op het water ga je naar Lingevaart! Huur een kano of kajak en beweeg je voort op de langste rivier van Nederland: de Linge. Geniet vanaf het water van de mooie fruitboomgaarden aan de kant en de prachtige omgeving. Maak er een compleet dagje uit van en laat je verwennen met een fijn arrangement. Hier kun je nog tijden van nagenieten!

Op zoek naar kabouters - in het bos

Ga op zoek naar de kabouters die in het bos bij Berg en Dal wonen! De kabouters hebben zich verstopt in paddenstoelen, maar ook in de allerdikste en oudste boom van Nederland, ‘de Kabouterboom’. In het vernieuwde kabouterboekje staan leuke opdrachten voor de kinderen, met kleurplaat, een memory spel, invuloefeningen en zelfs kabouterliedjes voor onderweg..

Bouwen met bamboe

Het Afrika Museum in Berg en Dal staat in de meivakantie in het teken van bouwen met bamboe. Bamboe is een ideaal en duurzaam bouwmateriaal en een goed alternatief voor tropisch hardhout. Ontdek in de meivakantie zelf hoe makkelijk het is om met bamboe te bouwen tijdens een workshop, maak een rondje over de woonerven en leer alles over het ritme van het bouwen van een muziekdocent.

Speuren en spelen
Zijn jouw kleintjes gek op speuren en puzzelen? Kom dan naar Landerij de Park en leef je uit! In de kinderboerderij ligt voor kinderen vanaf 9 jaar een leuke speurtocht die voor € 1.50 te koop is. Zoek de paaltjes en vorm van de letters op de paaltjes een woord. Wie het juiste woord inlevert bij de kinderboerderij krijgt een leuke verrassing!

Ontdek en bewonder in Museum Het Valkhof
In Museum Het Valkhof kom je alles te weten over de Romeinen en bewonder je veel oude schilderijen. Om kinderen op een interactieve manier te betrekken bij deze kunst, kunnen ze door middel van het Tekenkunst boekje hun creatieve geest aan het werk zetten en verschillende kunstwerken natekenen. Is tekenen niet zo hun ding? In het Archeolab kunnen ze meepuzzelen aan het verleden van Nijmegen en alle technische snufjes van de Romeinen ontdekken.

Dit vind je misschien ook leuk: