Toffe uitjes in de meivakantie in Nijmegen

Hoera, meivakantie! Leuke dagjes (uit) mogen weer gepland worden. Ga met de kinderen op avontuur in Nijmegen en omgeving! Dit jaar moeten we helaas de spannende attractieparken en leerzame musea even overslaan. Maar je kunt wel genieten van bossen vol kabouters, huizen vol spelletjes & tuinen vol plezier. De beste pannenkoeken van het land? Die bak je deze vakantie gewoon zelf! Mocht je nog geen keuze hebben gemaakt, dan hebben wij nog wat leuke tips voor je! 

Wat is er te doen deze meivakantie?

Eigen huis & tuin tips

Thuis is er genoeg te bedenken om je kinderen te vermaken. Wij hebben leuke spelletjes gemaakt van jullie favoriete uitjes - wie wint het Nijmegen-memoryspel of kwartet? Je kinderen kunnen zelf aan de slag in het Nijmegen-doe boek of met het inkleuren van de kleurplaten. Veel musea en attracties bieden online leuke activiteiten, zo leer je van het Afrika Museum hoe je je eigen geluksdraak of Samuraihelm kunt knutselen

Lees verder
Alle thuisblijftips Nijmegen

Leuke spelletjes voor thuis! - Ontdek Nijmegen

Op zoek naar kabouters - Wandelen met kinderen

Ga op zoek naar de kabouters die in het bos bij Berg en Dal wonen! De kabouters hebben zich verstopt in paddenstoelen, maar ook in de allerdikste en oudste boom van Nederland, ‘de Kabouterboom’. In het vernieuwde kabouterboekje staan leuke opdrachten voor de kinderen, met kleurplaat, een memory spel, invuloefeningen en zelfs kabouterliedjes voor onderweg..

Afrika Museum in Berg en Dal

Je hoeft niet naar de andere kant van de wereld af te reizen om kinderen kennis te laten maken met andere culturen! In Berg en Dal zit het Afrika Museum, waar je het echte Afrikaanse gevoel kunt ervaren. Er worden genoeg activiteiten georganiseerd om de kinderen de hele dag te vermaken! Zo kunnen ze door middel van een speurtocht op zoek naar de dieren in het museum of deelnemen aan een workshop Afrikaanse muziek, waarbij ze kennismaken met verschillende Afrikaanse muziekstijlen.

Lees verder

Speuren en spelen
Zijn jouw kleintjes gek op speuren en puzzelen? Kom dan naar Landerij de Park en leef je uit! In de kinderboerderij ligt voor kinderen vanaf 9 jaar een leuke speurtocht die voor € 1.50 te koop is. Zoek de paaltjes en vorm van de letters op de paaltjes een woord. Wie het juiste woord inlevert bij de kinderboerderij krijgt een leuke verrassing!

Ontdek en bewonder in Museum Het Valkhof
In Museum Het Valkhof kom je alles te weten over de Romeinen en bewonder je veel oude schilderijen. Om kinderen op een interactieve manier te betrekken bij deze kunst, kunnen ze door middel van het Tekenkunst boekje hun creatieve geest aan het werk zetten en verschillende kunstwerken natekenen. Is tekenen niet zo hun ding? In het Archeolab kunnen ze meepuzzelen aan het verleden van Nijmegen en alle technische snufjes van de Romeinen ontdekken.

Dit vind je misschien ook leuk: