Cultuur en Groen

In het Rijk van Nijmegen

Wees welkom in het Rijk van Nijmegen! Er is hier zoveel te beleven. Of je nu graag in het groen duikt of juist in de geschiedenis... En waarom ook niet gewoon allebei? Prima te combineren! De vele gastvrije accommodaties in de bruisende stad of in de rustige natuur maken het je namelijk erg gemakkelijk een weekendje (of week!) te verblijven. Scroll snel verder en ontdek wat het Rijk van Nijmegen jou allemaal te bieden heeft!

Ochtend: Start met een museumbezoek

Een weekend vol geschiedenis, kunst, cultuur en natuur. Dat is wat je kunt verwachten als je het Rijk van Nijmegen bezoekt. Jouw avontuur begint met een bezoek aan de indrukwekkende musea van de regio. Tip: Het combineren van twee of meer musea op een dag is heel goed mogelijk!

Middag: Trek de natuur in

Tijd voor wat frisse lucht! Actief ontspannen kan het best met een wandel- of fietstocht. En waar kan dat nou beter dan in gemeente Berg en Dal? Dankzij de grote hoogteverschillen, waar Berg en Dal haar naam aan ontleend, heb je prachtige vergezichten onderweg. 

  • Fietsen in Vrijheid: Liberation Route (45 km). Deze fietsroute brengt je langs plekken waar je de zware oorlogsstrijd kunt herdenken. Het is de ideale combinatie tussen genieten van het landschap en informatie op doen over de oorlogstijd in de gemeente Berg en Dal.
  • Wandelen en Vrijheid: Herinneringsroute Thornsche Molen (6 km). Dit is een grensoverschrijdende wandelroute en is het resultaat van een samenwerking tussen Nederlandse en Duitse partners. Je loopt onder andere langs de indrukwekkende beelden Menschenkinder.

Tijd voor een lunch, borrel of diner?

Avond: Heerlijk slapen!

Er is zoveel in het Rijk van Nijmegen te beleven... Maak het jezelf gemakkelijk en blijf lekker een nachtje of twee, drie slapen. Wat voor een soort accommodatie je ook kiest, in het Rijk van Nijmegen wordt je altijd gastvrij ontvangen!

Van der Valk Hotel Nijmegen-Lent is de perfecte uitvalsbasis voor een verblijf in de regio. Het hotel beschikt naast comfortabele, ruime hotelkamers over een restaurant met groot terras op het zuiden, een sfeervolle hotelbar, fitness- en wellnessfaciliteiten en een eigen parkeergarage met oplaadpunten voor elektrische auto's. Boek een meerdaags, compleet verzorgd arrangement en het genieten kan beginnen!

Lees verder
Bekijk nog meer accommodaties

De volgende ochtend - Duik terug in de tijd

Ultieme afsluiter van jouw bezoek

Op en om de stranden in het Rijk van Nijmegen vind je een mix van inspanning en ontspanning. Of je nu kiest voor een wandeling langs het water, een verfrissende duik neemt, of een evenement bezoekt. De recreatiegebieden zijn groene oases waar je heerlijk kunt zwemmen, sporten en ontspannen. Doe een workout op het Urban Sportspark, neem een rit op de waterskibaan en kom na afloop tot rust op het strand of in de sauna. Bezoek een van de vier mooie stranden waar je heerlijk kunt recreëren.