Vier Pasen in het Rijk van Nijmegen

Het is bijna zover! Pasen staat voor de deur. Normaal betekent dit dat we een extra lang weekend lekker er op uit kunnen gaan. Maar helaas zullen we Pasen dit jaar vanuit huis moeten vieren. Door de maatregelen die gelden i.v.m. het corona-virus zijn horeca dicht en veel attracties en musea gesloten.

Maak er alsnog een gezellig feestje van. Zet een gezellige paastak neer, ga lekker uitgebreid brunchen of dineren met je gezin en ga traditioneel paaseitjes zoeken in de tuin...

Pasen vind dit jaar plaats op 4 en 5 april 2021. 

 

Thuisblijftips

Laat een heerlijke maaltijd bij je thuisbezorgen, print kleurplaten uit en ga kleuren, bekijk een film van Lux vanuit je thuisbioscoop - er is genoeg te doen! 

Lees verder
Thuisblijftips Nijmegen
Eten en drinken, wild, bord, diner Natuur, Doornik, Algemeen, groen

Tips voor het paasweekend - in het Rijk van Nijmegen

Gezellig paasbrunchen

Houd je ook van lekker eten, maar ben je niet zo een keukenprins(es)? Bestel dan een heerlijke paasbrunch! In de lijst van de Facebookgroep Thuisbezorgd Nijmegen kun je zien welke restaurants aan huis bezorgen. Ook bij Zijdewinde is het mogelijk om een heerlijk uitgebreide brunch te bestellen. Met heerlijke broodjes, lekker beleg, een sapje, zoetigheid en natuurlijk eieren! Voor € 20,- per persoon zet je een heerlijke brunch thuis op tafel!

Lees verder
Thuisbezorgd Nijmegen

Pure Paas Pret - Een culinaire wandel- of fietstocht in het Rijk van Nijmegen

Pure Paas Pret in de vorm van een culinaire wandeling of fietstocht, en voor de kinderen een hele toffe speurtocht. Op 4 & 5 april gaan we weer optimaal genieten van veel lekkers in de regio. En wat er dan bij de verschillende restaurants op het menu staat? 

  • Bij BRASS. krijg je een prachtige zeebaars taco met zwarte knoflook en jalapeno voorgeschoteld. Voor de kinderen is er een taco caprese, met tomaatjes en mozzarella. 
  • Van der Valk heeft funky sushi voor jullie klaarstaan. Met mango, rode peper, furikake & roasted beef, avocado, sesam en unagi. Voor de kinderen staat er kinder sushi klaar. 
  • Bij De Zon is het mogelijk om te genieten van een toepasselijke borrelplank voor lekkers, ook is er een borrelplank voor je jongste lekkerbekkies. 
  • Volgende stop is bij de Stroom. Waar er een heerlijke burrata met artisjok op het menu staat. Voor de kids is deze stop helemaal spannend, want ze mogen hun eigen broodje bakken boven een vuurtje.
  • We vervolgen de fiets- of wandelroute naar zalmrokerij en landgoed Doornik voor een heuse zalmproeverij in Viking-style. De kinderen worden bij zalmrokerij en landgoed Doornik echte Noormannen!
  • En na al die inspanning door het mooie Nijmeegse landschap hebben we natuurlijk ook een dessert verdiend. Deze is te krijgen bij Zijdewinde, waar iedereen verwent wordt met een Lentse vetplant. Chocolade ganache, lemoncurd en waterkers. Voor de kinderen staat cheesecake klaar, met marshmallows en aarbeien.  

Er is slechts een beperkt aantal tickets voor dit fijne feestje beschikbaar, dus wacht vooral niet te lang met jouw starttijd veiligstellen. Tickets bestellen kan vanaf deze week via https://www.brassnijmegen.nl. Voor meer informatie, kijk snel op de website!

Alle gerechten zijn onderweg, en coronaproof op te eten!

Belevingsroute rondom Fort Pannerden

Ga op ontdekking in de ruige natuur rondom Fort Pannerden. Deze belevingsroute is leuk voor jong en oud waarbij zintuigprikkelende aanwijzingen je route beschrijven. Onderweg kom je tal van leuke wetenswaardigheden over het fort de Klompenwaard en de omgeving te weten. De totale route is ongeveer 1,5 kilometer en duurt een uur.

Lees verder
Download de route

Lekker wandelen

Heb je dit jaar toch iets meer behoefte aan een actief paasweekend? Wandel dan een klein rondje in de buitenlucht. Ontdek de natuur rondom je huis - spot nieuwe planten, vogels of ga lekker uitwaaien. Bekijk hier wandelroutes. (houd afstand van andere mensen - minimaal 1,5 meter - en ga niet met meer dan 2 personen op pad). 

Hoe vier jij Pasen?

Zoals je kan lezen: genoeg te doen dit weekend! Laat ons weten hoe jij Pasen hebt gevierd via #visitnijmegen!

Dit vind je misschien ook leuk: