Leuke uitjes voorjaarsvakantie 2023 in het Rijk van Nijmegen

De voorjaarsvakantie staat weer voor de deur. In het Rijk van Nijmegen zijn er genoeg leuke activiteiten voor zowel de kleintjes als de pubers. Kies uit binnen of buiten! Superhandig voor jou, want we hebben de leukste uitjes al voor je op een rijtje gezet! Bespaart jou weer uitzoekwerk en tijd. Scroll of slide snel verder.

Wanneer is de voorjaarsvakantie?
Voorjaarsvakantie regio Noord  - 25 feb t/m 5 mrt 2023
Voorjaarsvakantie regio Midden - 25 feb t/m 5 mrt 2023
Voorjaarsvakantie regio Zuid - 18 feb 2022 t/m 26 feb 2023
 

Bekijk de wereld van een andere kant

In het Afrika Museum in Berg en Dal zijn ook deze voorjaarsvakantie weer leuke activiteiten voor jong en oud!

Workshops
De workshops hebben een link met de tentoonstelling Helende Kracht. Je kunt bijvoorbeeld een schilderij maken van woldraad of een amulet of fotoaltaar maken in de workshop metaalkunst. Klik hier voor de tijden van de verschillende workshops.

Tour Helende Kracht
Ontdek tijdens een tour de helende kracht over de hele wereld! De gids neemt je mee langs verschillende kunstwerken en objecten en vertelt hoe in verschillende culturen de balans tussen lichaam en geest wordt gezocht. De tour is dagelijks tussen 18 februari en 5 maart te volgen (geschikt voor kinderen vanaf zes jaar).

Lees verder
Bezoek het Afrika Museum
Tentoonstelling Helende Kracht

Lekker naar buiten!

Nu de dagen weer langer worden en de echte winterkou voorbij is, is er genoeg reden om weer naar buiten te gaan met de kinderen. Plan een wandeltocht in een van de natuurgebieden, bezoek een stadspark of kies middagje tussen de kabouters! In het Rijk van Nijmegen zijn er opties genoeg!

Lees verder
Alle buitentips

Mooie kinderwandelingen

EEN BEETJE VREEMD.. MAAR ZO LEUK!

Heb je al een kijkje genomen bij de Akwart Experience in Elst? Grijp anders deze vakantie je kans om de verschillende creatieve kamers te ervaren in dit ‘instagrammuseum’. Spring in het enorme ballenbad, maak een foto met een reusachtige bitterbal, laat je in de maling nemen door het gezichtsbedrog en beleef zo kunst op een nieuwe manier. Elke kamer opent een nieuwe wereld, dus.. houd jouw telefoon paraat voor een paar mooie plaatjes!

Lees verder
Bezoek Akwart Experience

Nog meer inspiratie!