Leuke voorjaarsvakantie uitjes 2020 in het Rijk van Nijmegen

De voorjaarsvakantie staat weer voor de deur. In het Rijk van Nijmegen zijn er veel musea en attracties met speciale activiteiten voor de kinderen. Is het niet super handig dat wij de leukste uitjes al voor je op een rijtje hebben gezet?! Bespaart jou weer uitzoekwerk en tijd. Scroll of slide snel verder.

Wanneer is de voorjaarsvakantie?
Voorjaarsvakantie regio Noord  - 15 t/m 23 februari 2020
Voorjaarsvakantie regio Midden - 22 februari t/m 1 maart 2020
Voorjaarsvakantie regio Zuid - 22 februari t/m 1 maart 2020

1. Prinsen & Prinsessen cursus

Wil jij ook een echte prins of prinses worden? Doe dan tijdens de voorjaarsvakantie mee aan de cursus bij kasteel Hernen. Ga op ontdekkingstocht door het kasteel en kom onderweg verschillende kasteelfiguren tegen. Door verschillende opdrachten uit te voeren maak jij je klaar voor de grote test in de ridderzaal. Denk jij dat je gaat slagen en gekroond wordt tot prins of prinses? 

Meer info over de cursus

2. Alles over mode bij het Afrika Museum

3. Workshop 'Het leven van de parachutist in WO2'

Bij het Vrijheidsmuseum kunnen de kinderen tijdens de voorjaarsvakantie 2020 op 19 en 28 februari een kijkje nemen in het leven van een parachutist tijdens de Tweede Wereldoorlog. Zo leren ze bijvoorbeeld over hoe de parachutisten werden getraind en de luchtlandingen. Ze gaan ook zelf aan de slag met het vouwen van een echte parachute en krijgen een volle bepakking op hun rug. Best zwaar het leven van een parachutist.

Meer info over de workshop

4. Mooie kinderwandelingen - Lekker naar buiten!

5. Middeleeuws vernuft

Bij deze interactievie tentoonstelling in Museum Het Valkhof kom je erachter hoe mensen tijdens de middeleeuwen leefden. We kennen natuurlijk allemaal wel de verhalen uit films en boeken over stoere ridders en mooie jonkvrouwen maar ook de pest en vieze steden zijn onderdeel van die periode. Breng deze voorjaarsvakantie een bezoek aan het museum en ontdek welke middeleeuwse uitvindingen wij nu nog steeds gebruiken. Bij de 35 hands-on stations ga je zelf aan de slag: verkleed je als een edelvrouw, ontdek een middeleeuwse stad of smeed een zwaard. En dit is ook nog eens een gratis uitje voor kinderen t/m 12 jaar! Bekijk ook het speciale ridderprogramma.

Meer over de tentoonstelling

6. Lekker glibberen en glijden!

Lekker warm aankleden, de schaatsen aan en lekker met de kinderen glibberen en glijden op het ijs! Bij ijsbaan Triavium staan er tijdens de voorjaarsvakantie leuke activiteiten op het programma. Zo kunnen de kinderen hun coolste dansmoves laten zien bij de kinderdisco of ga lekker ijshockeyen! 

7. Tijd voor wat lekkers!

Na al die leuke activiteiten trek gekregen? Dan is het tijd voor een lekkere pannenkoek! Gelukkig zijn er in het Rijk van Nijmegen genoeg plekken waar je een pannenkoek kunt eten. Kies voor een traditionele pannenkoek met spek en stroop, of toch voor iets spannenders? Kies bijvoorbeeld een pannenkoek met gegrilde paprika, hummus en avocado. Het kan tegenwoordig allemaal, en dat maakt pannenkoeken eten zo leuk! Samen pannenkoeken eten met de hele familie is een feest waar voor iedereen wel iets lekkers tussen zit. 

Alles over pannenkoeken