Leuke voorjaarsvakantie uitjes 2022 in het Rijk van Nijmegen

De voorjaarsvakantie staat weer voor de deur. In het Rijk van Nijmegen zijn er genoeg leuke activiteiten voor zowel de kleintjes als de pubers. Kies uit binnenen of buiten! Is het niet super handig dat wij de leukste uitjes al voor je op een rijtje hebben gezet?! Bespaart jou weer uitzoekwerk en tijd. Scroll of slide snel verder.

Wanneer is de voorjaarsvakantie?
Voorjaarsvakantie regio Noord  - 19 t/m 27 feb 2022
Voorjaarsvakantie regio Midden - 26 feb 2022 t/m 6 mrt 2022
Voorjaarsvakantie regio Zuid - 26 feb 2022 t/m 6 mrt 2022

Bekijk de wereld van een andere kant

Bij het Afrika Museum in Berg en Dal staat er een vol voorjaars programma voor je klaar!

Het boek ‘Op de rug van Bigi Kayman' is het eerste boek over slavernij voor kinderen onder de tien jaar (7+). En als dat niet al bijzonder is, komen schrijfster Henna Goudzand Nahar en illustrator Hedy Tjin zelf ook naar het museum om over het boek te vertellen en een workshop tekenen te geven. Ook  kan je zelf een handpop maken van één van de hoofdpersonen uit het boek!

Dagelijks in de voorjaarsvakantie I 11.00 – 12.15, 12.30 – 13.45 en 14.30 – 15.45 uur I expo 2 I max 34 plaatsen | handpop maken vanaf 8 jaar I voor jongere kinderen is er een tekenactiviteit I Let op: op zondag 27 februari vervalt de activiteit van 14.30 uur

Afrika Museum Tour
Samen met een museumdocent loop je met je familie het Afrika Museum door en zie je dat thema`s zoals wonen, migratie, identiteit, geloven en volwassen worden heel universeel zijn.

Zo 20, di 22, wo 23, vr 25, zo 27 februari en di 1, wo 2, vr 4 en zo 6 maart | 12.00 en 13.30 uur | duur 45 minuten | vanaf 8 jaar | Verzamelen in Expo 1 Inspirerend Afrika

Ik zie, ik zie... 
Wat zie jij? En wat ziet een ander? Bijzondere vormen, kleuren en patronen zijn er in het Museum in overvloed! Train je ogen tijdens deze kijktour voor het hele gezin! Samen doe je leuke en uitdagende opdrachten: kijk naar kunst en onderzoek voorwerpen op een hele andere manier... En wie weet wat je allemaal ziet als je écht goed kijkt! 

Iedere dag in de voorjaarsvakantie | vanaf 4 jaar | gratis verkrijgbaar bij de entreebalie. 

Lees verder
Bezoek het Afrika Museum
Voorjaarsvakantie 2020 Afrika Museum

Leer De Kunst van het Verdedigen

Ontdek een uniek stukje geschiedenis van Nijmegen en Gelderland in de nieuwe expositie De Kuinst van het Verdedigen in Nijmeegs museum De Bastei. Doe je VR bril op en reis terug naar de 16e eeuw en verken de bastei zoals deze 500 jaar geleden bedoeld was. Tegen wie moest Nijmegen zich in die tijd verdedigen en hoe gingen aanvallers in die tijd te werk? Had zo’n enorm verdedigingstoren eigenlijk wel nut?\

In deze daagelijkse (10.00 - 17.00 uur) interactieve expositie leer je de kunst van het verdedigen. Heb jij de skills om Nijmegen tegen de vijand te verdedigen?!

Lees verder
Alle vakantie activiteiten bij De Bastei

Alle evenementen - in de voorjaarsvakantie

Mooie kinderwandelingen

Bezoek het venieuwde Kasteel Wijchen

Vanaf 1 februari is het Kasteel Wijchen weer geopend na een grondige restauratie! Ook het Museum opent vanaf 27 februari weer haar deuren.

Ontdek alles wat je nog niet wist over Kasteel Wijchen: Hoe het is ontstaan in 1392, wie er gewoont hebben en nog veel meer. In ruim 600 jaar is er natuurlijk heel wat gebeurd en zijn genoeg mooie verhalen over het kasteel te vertellen. Ontmoet onderweg Emilia van Oranje Nassau of haar man Emanuel van Portugal. Zij woonden begin 17e eeuw in het kasteel.

Elke zondag (vanaf 27 februari 2022) kan je meedoen aan de weekend rondleiding om 14:00 uur. Deelname op vertoon van een museumticket. Maximaal 10 deelnemers per rondleider.

Lees verder
Bezoek het Kasteel

Kleuren maar!

Nog meer inspiratie!