Tips voor de voorjaarsvakantie

Tijdens de voorjaarsvakantie zijn er weer allerlei leuke activiteiten in het Rijk van Nijmegen! Het zonnetje komt weer wat vaker tevoorschijn dus alle reden om eropuit te gaan!

 

1. Kom jij een handje helpen in Kasteel Hernen?

Om een kasteel weer helemaal op orde te krijgen voor de lente was er vroeger altijd een grote voorjaarsschoonmaak. De middeleeuwse bewoners van het kasteel konden altijd wel wat extra hulp gebruiken. Op het kasteel werd gefeest, gedanst en soms zelfs gevochten door ridders! 

Maar meestal moest er hard gewerkt worden en zelfs de kinderen moesten vroeger al meehelpen. Op 6,7,9 en 10 maart kunnen kinderen in de middag de middeleeuwse bewoners helpen met hun taken. Het zijn geen saaie of stomme taakjes, het zijn juist leuke en soms spannende en zeker nuttige ‘Kasteelse taakjes’ om te klaren. 

Het harnas moet worden gepoetst, de keuken weer op orde, touw uit de knoop gehaald, de was moet worden gedaan en nog veel meer. Kom jij een handje helpen en natuurlijk meteen het kasteel bezoeken tijdens de Kom Helpen Doe-dagen?

Meer info

2. Schitterende voorjaarsvakantie in het Afrika Museum

3. Ontdek het leven van een parachutist in WO2

Beleef het verhaal van de parachutist in WO2. Duik op woensdag 20 februari en vrijdag 8 maart samen met kinderen vanaf 7 jaar in het leven van de parachutist in het Vrijheidsmuseum! Je ziet in films van toen hoe parachutisten werden getraind voor de bevrijding en de spannende geschiedenis van de luchtlandingen. Je mag daarna een echte parachute vouwen en een volle bepakking dragen. 

Meer info

5. Carnavalsfestijn in Amusementspark Tivoli!

Tijdens het Carnavalsfestijn op 2 maart wordt alles uit de kast gehaald om er een groot feest van te maken in amusementspark-tivoli! In de speciaal ingerichte carnavalszaal zal een kids dj feestelijke nummers draaien. Kom jij op deze dag ook verkleed?

Daarnaast staat het park tot en met 17 maart in het teken van de winter. Er kan ook lekker worden gespeeld en genoten van de binnenspeeltuin, kinderschaatsbaantje, autobaantje, Tiffi's Winter Show, airtrampoline, luchtkussen, speeltoestellen, Race Pop-Ups, Skypie, playstations, midgetgolfbaan. En dagelijks entertainment, leuke evenementen en afsluitend kan je lekker wat gaan eten in het restaurant!
 

Meer info

7. Lekker glibberen en glijden!

Lekker warm aankleden, de schaatsen aan en lekker met de kinderen glibberen en glijden op het ijs! Bij ijsbaan Triavium staan er tijdens de voorjaarsvakantie leuke activiteiten op het programma. Zo kunnen de kinderen hun coolste dansmoves laten zien bij de kinderdisco of ga lekker ijshockeyen!